FIN // SON - Deneme Blogu

Breaking

Öylesine

About

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Cumartesi, Nisan 20, 2013

FIN // SON

Film 2012 ispanyol yapımı gerilim filmi. Eski arkadaÅŸlar yıllar sonra tekrar buluÅŸmaya karar verir. DaÄŸ evinde buluÅŸan eski dostlar burada bu toplanma fikrinin aslında toplantıya gelmeyen, ÅŸizofren arkadaÅŸları angel in  fikri olduÄŸunu öğrenirler. Gerilim buarada baÅŸlar. O gece daÄŸ evinde yaÅŸanan esrarengiz bir olayla grubumuzun dünya ile olan tüm baÄŸlantıları kesilir. DaÄŸ evinden ayrılarak ÅŸehre gitmek isteyen arkadaÅŸlar yol boyunca birer birer eksilir. 

Bu tür macera filmlerinin beni gıcık eden bir yönü olmuÅŸtur hep. Hayır. Gözlüklü ve ÅŸiÅŸko adamın ilk ölmesi deÄŸil takıntım. Hani 10 kiÅŸilik bir grup maceraya atılır sonra teker teker acımasız bir ÅŸekilde öldürülürler ya... Ä°ÅŸte o en sona kalan bir kadın ve bir erkekten olan baÅŸrollerimizin filmin sonunda zafer kazanmış komutan edasıyla; sanki hiç bir ÅŸey olmamış, mutlu son edasıyla seviÅŸip koklaÅŸması. ArkadaÅŸ bu kopan kafalar hiç mi psikolojinizi bozmaz? 

Film benim gibi bu tür takıntıları olanlar için tam bir cevap. Karakterlerin ölümleri canavarca deÄŸil; durup dururken kaybolma tarzında. Yol boyunca karakterin biri kayboluyor, geride kalanlar yoluna devam ediyor. Arkadaşımız kayboldu en azından cesedini arayalım endiÅŸesi yok. Tam bir kabulleniÅŸ. 

Verilmek istenen mesaj çok net. Sizin dünyadan yok olmanızın geride kalanlar için bir önemi yok. Belkide zaten yoktunuz.

Bir gün uyandığımızda sanki bu dünyada hiç olmamışız gibi. Kaybolanlar mı kayboldu yoksa onlar için biz mi kaybolduk ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here