Resmen Şike - Deneme Blogu

Breaking

Öylesine

About

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Salı, Mayıs 17, 2011

Resmen Şike



            Bu gece yine ihtiyarlar ile gençler arasında bir maç oynandı. Geçen hafta ihtiyarlar baskı yaparak maç kazanmanın daha kolay yol olduğunu öğrenince aynı taktiği geliştirerek bu hafta da oynadılar. İhtiyarlar dengeli takım kurduk iddiasıyla paf oyuncuları gençlerin takımına gönderdiler. Hatta öyle ki geçen hafta oyunundan memmun kalmadıkları Ramazan ı bile gençlere göndermişlerdi.

           Tüm bu olumsuzluklara rağmen Gençler bu şartları kabu ederek maça çıktılar. Maçın ilk dakikalarında gençler kolay lokma olmadıklarını göstererek ihtiyarları şoke etti. Bu dakikalarda ihtiyarların defans oyuncusu ceza sahası içerisinde eli ile topa müdahale etti. İhtiyarların tamamı büyük baskı kurarak penaltı kullanışına izin vermediler. İhtiyarlar bu pozisyonda topun oyuncunun eline çarptığını idda ettiler. Aradan 10 dakika kadar geçtikten sonra gençlerin sol kanattan yaptıkları önlemeye çalışan Yunus topa vurduktan sonra top açık olan eline çarptı. Gençler bu pozisyona itiraz bile edemedi. Yine aynı dakikalarda bir ara pası ile ceza sahası içerisisinde buluşan yeni transfer Osman Nuri ye Yakup abini arkadan yaptığı sert müdahaleye herkes faul gerekçesi ile oyunu bırakırken İhtiyarlar Halı sahada penaltı olmaz gerekçesi ile yine penaltı atışına izin vermediler. Fatih in yeni transfer Osman Nuri yi resmen iteklemesi, yediğimiz tekmeler ve omuzlar... Tabi yine ses çıkarmak mümkün değil...

          İlk yarım saatten sonra peş peşe 2 gol bularak öne geçen ihtiyarlar istediğini almanın rahatlığıyla 'Arkadaşlar yavaş oynayalım, sakinleşelim, sert oynamaya gerek yok' moduna geçtiler. Bu dakikadan sonra gençlerin de gardı düştü. Ne hikmetse bir ara Halı sahada penaltı olmaz kuralını unutan Yücel kaptanın penaltı kullanma istegi şaşkınlıkla karşılandı. Buna kendi arkadaşları bile isyan ederek izin vermedi.

          Bu dakikadan sonra formaliteye dönen maçta İhtiyarların forvetleri boş kaleye atamazken, gençler ise Kaleci Süleyman ı geçemedi. Oyuna sonradan önemli bir ismin girmesi ise oyunu etkilemezken İhtiyarların hem hakem hem oyuncu olmalarının sonu oldu.

          Bu arada turnuvaya katılacak oyuncuların formu - ben dahil - gelecek için çok kötü işaretler verdi.

FUTBOLU BİLDİĞİNİ İDDİA EDEN ARKADAŞLARA DERSLER :

FUTBOL OYUN KURALININ 12. MADDESİNDEN
ELLE OYNAMA
Kendi ceza alanları içindeki kaleciler hariç, futbolcuların topu elle veya kollarıyla tutması, taşıması itmesi. Bu durumda topla elle oynayan futbolcunun takımı aleyhine direkt serbest vuruş cezası verilir. Hareket cezaalanı içinde yapıldığı takdirde penaltı ile cezalandırılır. International Board, topun ele veya kola çarpması halinde kasıt olmadığından entbol atışına hükmedileceğini belirtir. Ancak el veya kol hareket ederek topa doğru kasıtlı biçimde uzandığı takdirde direkt vuruş kararının uygulanması gerektiğini vurgular. El veya kolun vücuttan açık biçimde tutulması da kasıt sayılır. Topla kasıtlı olarak elle oynayan futbolcuya ihtar verilir (sarı kart).

MAÇI TERKETMEDİĞİMİZİ DE DİKKATE ALIRSINIZ ARTIK :))

'Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan daha çok onur vericidir'  (BU SÖZ BENİM DEGİL)

  

4 yorum:

Abdullah ÖZER dedi ki...

Lütfen yorumlarınızı delillendirerek yazın, bol keseden atmayın...
Yediğimiz darbeleri görmek isterseniz adrese bakın, ayagımın maçtan sonraki resmidir, yani eseriniz... :))

http://shed510.blogspot.com/2011/05/ayak-bilegim-hal-saha-macndan.html

yücel dedi ki...

dünkü maçta kendilerine genç diyen futbolcu kardeşlerim +38 yaş ve
90 kiloluk futbolcular karşısında sahanın halılarını yediler. Oyuna küsmeler,homurdanmalar, faul kullanmaları istenince topu dışarı vurmalar, kaptan Yücelin mükemmel plasesinin elle kesilmesine bile penaltı attırmadıkları halde ihtiyarlar biu pozisyona bile gülüp geçtiler, unutulmamalı ki futbol bir erkek oyunu ve ikili mücadelelerde temas kaçınılmaz, buna rağmen kendini yıldız sanan arkadaşlar halı sahada "herkes itiyor, omuz atıyor " gibi sızlanmalarda bulunması ilginçti. Atatür'ün sözü "ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı4sını severim." anlayana..:::)))

Abdullah dedi ki...

Abi resmen dövdünüz ya, faul de vermiyosunuz, sızlanmayıp ta napacaz... Üstelik penaltı dedğin pozisyonu devam ettiniz, avantaj kuralını uyguladınız ama takım arkadaşın boş kaleye atamadı... Nerde görülmüş hem avantaj kullanıp hem penaltı atmak... Abi bende sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim :))

KAPTAN YÜCEL dedi ki...

arkadaşım ben maçın analizini yaptım. sen niye bana cevap yazıyosun. genelleme yap. penaltıda avantaj olmaz, devamı gol olsaydı muhtemelen penaltı diye mızmızlanacaktınız. unutmayınız ki yenilgiyi kabullenmekte bir ERDEMDİR. :))))

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here