Bir Terörist Nasıl Yetişir -1- - Deneme Blogu

Breaking

Öylesine

About

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Pazartesi, Aralık 17, 2012

Bir Terörist Nasıl Yetişir -1-

Geride kalan Üniversite hayatı, 7 yıllık mesleki tecrübe ve alınan onca seminer sonrasında Anadolunun bağrından kopan bir gencin akılları zorlarcasına nasıl azılı bir cani, acımasız bir terörist oluşunun serüveni hakkında bir kaç kelam etmek lazım... Beyinlerin nasıl yıkandığı, kalplerin nasıl kazanıldığı ve temelsiz bir davada hayatların nasıl heba edildiği aslında bir makale konusu değil başlı başına bir tez konusu olmalıydı. Ama benim  üzerinde durmak istediğim yukarıda da yazdığı gibi akıldan geçenlerin karalanması şeklinde olacak...

Burada olayı yaşanmış bir hikayenin genellenmesiyle  anlatmak sanırım daha anlaşılır olacaktır. Bir olayın genellenmesi ne kadar doğrudur tartışılır ama örgütlerin adam kazanma taktikleri hep aynıdır. 

Öncelik bir gencin ailesinden koparılmasıyla başlar. Bunun için Üniversiteyi yeni kazanmış gençler biçilmiş kaftandır. Tam olarak bireysel özgürlüğünü kazanamamış, hala aile kontrolünde olan gençlerin kazandırılması eğer aileninde o örgüte yatkınlığı yoksa bir hayli zordur. Üniversite öğrencisi ise özellikte gurbette okumaya başladıysa tam anlamıyla özgürlüğün, kendi kararlarını vermenin ve denetimsizliğin karmaşası içindedir. Yeni bir hayat. yeni bir düzen ve yeni arkadaşlıklar. Bütün bu hengamenin içinde benzer düşünce kalıbı içindeki aileden farklı görüşlerin karışımı olan okul hayatı ilk farklılaşımın başlangıcıdır. 

Tam anlamıyla sudan çıkmış balık konumunda olan arkadaşımız da değişen arkadaş çevresiyle de entellektüelleşme yolunda adımlar atmaya başlar. İşte bu noktada örgütlerin açık hedefi haline gelir. Öncelikle edindiği iyi bir arkadaş (!) sayesinde daha sosyal ve daha samimi, Çıkarsız (!) bir arkadaş grubu edinmiştir. Daha sosyal, daha eğlenceli, dopdolu bir dönem başlamıştır.   Eğlenceler ve kültürel etkileşim peşisıra gelir. 



Not : Resimler temsilidir... Devamı gelecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here