Bir Terörist Nasıl Yetişir -3- - Deneme Blogu

Breaking

Öylesine

About

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Çarşamba, Aralık 19, 2012

Bir Terörist Nasıl Yetişir -3-

....
Eylemlere tam anlamıyla katılmaya alışan kahramanımız için artık seviye atlama dönemi gelmiştir. Eylemlerle gruba ait olduğunu kanıtladıktan sonra sıra grup için bir şeyler yapılabileceğinin gösterilmesi gerekir. 

Bu safhaya kadar gruba ait olan kişilerle diğerlerini ilk bakışta ayırt etmek gerçekten zordur. Çünkü canı yanan ya da duyarlılığını göstermek isteyen insanlarla örgüt adına eyleme katılan insanlar yan yanadır. Hiç bir eylemde eyleme katılacakların listesi önceden belirlenemez. Kimin ne için eyleme katıldığı genellikle eylemin dağılım aşamasında ortaya çıkar. Kimileri sessizce dağılırken kimileri de ortalığı karıştırma, polis müdahalesi olsun peşindedir. Seviye atlandığında artık polis müdahalesi de yetersiz kalmaktadır. Sıra kendini zorla göz altına aldırma aşamasına geçilmelidir. Bu gözaltı mümkünse öyle bir göz altı olmalıdır ki slogan atarken, yerlerde sürüklenirken ve zafer işareti yaparken ulusal basın çeksin. Yani hem propaganda yapılırken hem de mazlum oynanmaya devam edilsin...



Halkın izlediği görüntüler buraya kadardır. Ya sonra? Bu görüntüler sonrasında özellikle örgüt için inanılmaz kazanımlar vardır. Kendini gözaltına aldıran kişi örgütüne, bak ben senin için her şeyi yapıyorum mesajı verir. Ve her gözaltına alınma da örgüt nezdinde rütbe almak, yeni mevkilere yükselmek anlamına gelir. Aslında gösterici için gözaltına alınmak rütbe almak, örgütün üst kadrosuna doğru basamakları teker teker çıkmaktır ve bunun içinde gözaltına alınmaya değer. 

Asıl kazanımı ise örgüt yapmıştır. Öncelikle toplumsal gösteride olay çıkarmanın cezasının yok denecek kadar az olduğunu örgüt avukatları çok iyi bilmektedir. Göz altına alınan kişi için hemen bir avukat görevlendirilir ve o kişiye 'sen hiç bir zaman yalnız değilsin, biz her zaman ve her şartta senin yanındayız' imajı verilir. Zaten az bir ceza ile salınacak olan şahsa örgüt 'bak sen bizim için gözaltına alındın ama biz de seni kurtardık' mesajını kuvvetle verilir. Aralarında kırılamaz bir bağ oluşur. Örgütün tek kazanımı da bu değildir. Kısa bir süre öncesine kadar devletin yani sitemin başarılı bir öğrencisi olarak üniversiteyi kazanan genç artık yavaş yavaş sistem dışına çıkmaktadır. Devletin gözünde suçlu konumuna düşürülmüştür. Bundan sonra artık güçlü bir propaganda ile 'bak en basit hakkını bile arayamıyorsun, her yerde polis şiddeti, bu düzen böyle gitmez, gitmeyecek, hep birlikte değiştireceğiz' konusu işlenir. 

Bir kaç gözaltı sonrasında artık devlet gözünde tehlikeli görülürken kişi de bu devlette görev alamayacağını anlamıştır. Tamamen sistem dışına çıkmıştır. Üniversite okuması anlamsızlaşmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here