Bir Terörist Nasıl Yetişir -2- - Deneme Blogu

Breaking

Öylesine

About

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Salı, Aralık 18, 2012

Bir Terörist Nasıl Yetişir -2-

....
Sıradan bir insan düşünün. Mesela kendinizi. Bulunduğunuz bir şehirden başka bir şehre gitmeyi düşünseniz ayrıntılı bir plan yapmanız gerekir. Hatta gitmek istediğiniz şehirde eski bir dost, akraba vs olsa dahi planınızı önceden yapmalı, gitmek istediğiniz kişileri de haberdar etmelisiniz. Bir insanın çat kapı gidebileceği şehir sayısı ya birdir ya da olsa olsa ikidir. Eğer bunlarda yoksa iyi ve rahat edilecek bir otel ayarlanmalı, sonra gezilecek yerlerin ve yöresel lezzetlerin bir listesi çıkarılmalıdır. 

Peki aklınıza ilk gelen şehre gitseniz ve orada karşılansanız ne güzel olurdu değil mi ? Gittiğiniz her şehirde sizin gibi düşünen, sizin verdiğiniz değerlerle beslenen binlerce insanın olduğunun bilinmesi, sizi ilk kez gören bu insanların kardeşten daha öte size sahip çıkması, evine alması, şehrin en güzel yerlerini gezdirmesi, yöresel tatları en güzel mekanlarda tattırması, benzer bir arkadaşlık grubu içerisinde hiç yabancılık çekmeden her yerde yaşamak... Bu liste uzayıp gider... Yani her gittiğiniz yerde, bir bakan hatta Cumhurbaşkanı gibi karşılanma hissi... Gruba ait olma hissi, güven duygusu, kendi değerinin başkaları tarafından da fark edildiğini düşünme...  

Aileden koparak özgür kararlar vermeye başlayan gencimiz artık sosyalleşme dönemini de büyük oranda tamamlamıştır.  Şimdi sıra duyarlı bir birey olma yolunda ilerlenmelidir. Mükemmel bağları olan arkadaşları ile artık oldukça masum (!) mitinglere katılma zamanı gelmiştir. Nerede olursa olsun 'Doğa için yürüyelim', ' YÖK e Hayır', ' Parasız Eğitim İstiyoruz' türü mitinglere katılmaya başlanır. Bir kısmı yasal olan bu mitinglerin geneli gerekli makamlara bildirim yapılmadan yani izinsiz yapılan gösterilerdir. Görünüşte masum olan bu mitinglere katılmakla hem safınızı belirlemiş olursunuz hemde arkadaş çevrenizin övgüsünü kazanırsınız. O gün için daha da önemlisi artık kendinizi çevresine, yaşanan olaylara duyarlı entellektüel biri olduğunuz duygusudur ki paha biçilemez. 


Gösteriler deyip geçmeyin!.. İzinsiz yapılan yani yasal olmayan gösterilere bir de Polis müdahalesi gelirse yeme de yanında yat kıvamında bir olay olur. Polisin müdahale ettiği toplumsal gösterilere dikkat edin. Müdahale öncesi gösterici grup özellikle polise diklenir. Polisi kararından vazgeçirmek için değildir bu diklenme. Tamamen polisin sabrını taşırıp gösterinin zor kullanılarak dağıtılmasını sağlamaktır. Burada amaç olay çıkmasını sağlayarak olayı ulusal basın aracılığı ile geniş kitlelere duyurmak ve dahada önemlisi mazlumu oynamaktır. Çünkü halk her zaman mazlumun yanındadır. 




Anlatmak istediğimi en güzel anlatan aşağıdaki videodur...

http://www.akilli.tv/video/547286/hopa-gerginligi-ankaraya-sicradi.aspx

Devamı gelecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here